Jak nechat těsto kynout v troubě, pokud nemá speciální program?

Problém

  • Jak nechat kynout kvasnicové těsto v troubě, pokud spotřebič nemá program pro kynutí?
  • Návod k troubě neuvádí, které nastavení/možnost lze použít pro kynutí droždového těsta.

Řešení

1. Ideální teplota pro kynutí kvasinek je mezi 30°C a 40°C.

Při nižších teplotách trvá déle, než kynuté těsto zvětší svůj objem.

2. Pokud přístroj není vybaven ověřovacím programem, postupujte následovně:

  • Nastavte troubu na 30-40°C s jakýmkoliv typem ohřevu.
  • Nechte přístroj 5 minut nahřát a poté vypněte troubu.
  • Poté vložte mísu s kynutým těstem do dutiny trouby. Protože kynuté těsto potřebuje ke vzestupu vlhkost, přikryjte mísu například vlhkým hadříkem.
  • Zavřete dvířka trouby.
  • Po zhruba 20 až 30 minutách by těsto mělo zvětšit svůj objem a může být dále zpracováno podle popisu v receptu.

Byl tento článek užitečný?

Náhradní díly a příslušenství

Vyhledejte si originální náhradní díly pro váš spotřebič v našem e-shopu a nechte si je doručit přímo domů.

Do internetového obchodu

Najděte si svůj produktový manuál

Řešte problémy a vyhledávejte instrukce nebo jinou dokumentaci k vašemu produktu.

Najít manuál

Registrujte své produkty

Registrujte své produkty pomocí MyElectrolux a najděte vše, co potřebujete, na jednom místě.

Registrovat produkt